Bassin van Arcachon als filmlocatie

unknown-1

Het Bassin van Arcachon is een van de ‘hoofdrolspelers’ in de Franse film Les petits mouchoirs . Met ruim vijf miljoen bioscoopbezoekers was dit drama een van de grote filmhits van 2010 in Frankrijk. De film gaat over een vriendengroep die door een zwaar ongeluk van een van hen erachter komt wie ze daadwerkelijk zijn.

lespetitsmouchoirs_800d

Ieder jaar nodigt een van hen de vriendengroep uit om in hun prachtige strandhuis in Cap- Ferret aan het Bassin van Arcachon het begin van de vakantie te vieren. Maar een van hen raakt ernstig gewond door een ongeluk in Parijs. Ze besluiten toch op vakantie te gaan en tijdens de vele lunches met witte wijn, rosé en oesters komen ze er achter wie ze nou echt zijn. Het masker gaat af en de vrienden laten voor het eerst zien wie ze echt zijn. Vriendschappen, liefdes en zekerheden worden op de proef gesteld en hun leven komt op losse schroeven te staan.

3445acf32fc9bf19f288941de0481da7

Met op de achtergrond het prachtige Bassin van Arcachon een mooie maar ook ingrijpende film. Het bassin wordt mooi in beeld gebracht en de oesterkweker in de film, die tevens een goede vriend is van de vriendengroep, houdt de groep met een prachtig gebaar bijeen. Deze goede vriend wordt gespeeld door acteur en oesterkweker Joël Dupuch. Hij bezit in Bordeaux een restaurant en heeft in Cap-Ferret een oesterkwekerij annex eethuis. De naam van deze oesterkwekerij is Les Parcs de l’Impératrice en is te vinden op de weg van Lège Cap-Ferret naar Cap-Ferret.

Les Parcs de l’Impératrice, 5 impasse de la Conche – Les Jacquets, 33950 Lège Cap-Ferret.

Advertenties

Een gedachte over “Bassin van Arcachon als filmlocatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s